Nyomtatás (új ablakban)

Szentendrei-sziget kerülés

2006. július 21-23.

Az elmaradhatatlan Szigetkerülés, a klasszikus megállókkal és táborhelyekkel: első nap a Rómairól fel Tahiba, második nap dunabogdányi hosszú pihenővel a kisoroszi szigetcsúcsra, harmadik nap Vác és Horány érintésével a nagy ágban vissza a Rómaira.

A fotóalbumhoz klikk a képre!
Péntek délután munka után Gyurival és Zsulttal két hajóval - ők egy négyes kenuval, én egy kettes túrakajakkal - vágtunk neki a kis hétvégi túrának. A terv szerint csak Szentendre fölé mentünk volna első este, de a szürkületre kellemesre hülő időben végül úgy döntöttünk, hogy tovább megyünk. Egészen Tahiig tapogatóztunk fel a sötétben, már majdnem 11 óra volt, amikor partraszálltunk.

Szerencsére még időben el tudtunk indulni Tahiból és a hőség csúcspontja előtt felértünk a dunabogdányi strandra, ahol intenzív pihenésbe kezdtünk. Délután az utolsó négy kilométer már könnyedén meg volt, a Szigetcsúcson meglepetésünkre nem táboroztak túl sokan, akik ott voltak, azoknak jelentős része csak strandolni jött. Remek sátorhelyet találtunk, éjszaka nem volt dajdajozás, ami az elmúlt évek tapasztalatát tekintve igazán ritka esemény. Ezt talán az esti zápornak is köszönhettük, ami - az akciós Kozelhez hasonlóan - igazán jól esett a 35 fokos hőségben.

Vasárnap nem sikerült elég korán elindulni, így délben kicsit égettem magam a napon, csak Váccal szemben és Horány alatt álltam meg egy-egy rövid pihenőre. A lefele út összesen csak öt óra volt, de bőven elég volt arra a napra, nehéz lett volna rávenni, hogy még hajóba üljek.

Az M0-ás északi híd építése miatt a szentendrei ágban a Luppa alatt az idei szezonban valószínűleg végig ponton-híd lesz, figyelni kell a nagyhajókra az áthaladásnál! A váci ágban egyelőre még csak terelő táblák vannak, de hamarosan ott is hasonló megoldás várható...


http://www.wwf.hu

Tavasz...

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!