Nyomtatás (új ablakban)
Magosfa Alapítvány

Ipoly-tisztítás

2006. június 17-18.

A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány másodszorra rendezett Ipoly-tisztítási akciót a "Tiszta, egészséges Ipoly mentéért" projekt keretében. Az akció célja a folyóba került és a parton szétszórt szemét összegyűjtése volt, de ezen felül még egy jót vizitúráztunk is.


A fotóalbumhoz klikk a képre!



A profin megszervezett, négy napos program második felén tudtam részt venni, Ipolytölgyesnél csatlakoztam a csapathoz. A többiek a tésai duzzasztónál kezdték a munkát, a napi kb. 10 fkm-es táv egy kezdő vizitúrázónak sem sok, de gyűjtögető üzemmódban pont elég egy napra. A szemeteszsákokba bőségesen került anyag: nejlon cafatok, műanyag palackok, vödrök, kisgép elemek, sörös- és konzervdobozok, üvegek mindeféle fajtából; sőt, ha jól emlékszem, idén is volt a fogásban hűtőszekrény és tv-képcső is!

Szobon az Ipoly-torkolatnál pakoltuk ki a hajókból az utolsó rakomány szemetet, ahol a helyi horgász egyesület vendégei voltunk egy halászlére. Az akcióban ők is részt vettek, ami talán jelzi azt is, hogy az evezős-horgász ellenségeskedés valójában csak Budapesten (és szűkebb környékén) létezik.

A Magosfa Alapítvány további tevékenységei között szerepel a helyi termékek népszerűsítése, ennek jegyében a csapat tagjai megismerkedtek az Ipolymenti Paraszt Vígasszal: az önköltségi áron eladhatatlan fekete ribizliből desztillálás útján előállított csemegével.


http://www.wwf.hu

Tavasz...

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!